4. Вкажіть, у якому реченні допущено помилку при відокремленні прикладки (різновидУ означення)? і пояснення 1. Далеко за синім морем на чужій чужині гинули вони, безталанні шукачі щастя. 2. Мати її, родом туркменка, зовсім не була схожа на казашок Приуралля. 3. Ходить вечір, мрійний мій веселик, по Дніпровій сивій ковилі. 4. Володар таємниць художнього слова, він знав і таємниці музики. 5. Він був відомий, як людина широких мистецьких смаків – меценат театру, колекціонер шедеврів малярства, аматор музики.

У означення)? і пояснення 1. Далеко за синім морем на чужій чужині гинули вони, безталанні шукачі щастя. 2. Мати її, родом туркменка, зовсім не була схожа на казашок Приуралля. 3. Ходить вечір, мрійний мій веселик, по Дніпровій сивій ковилі. 4. Володар таємниць художнього слова, він знав і таємниці музики. 5. Він був відомий, як людина широких мистецьких смаків – меценат театру, колекціонер шедеврів малярства, аматор музики.

Ответы:
Вика Горохова
20-01-2019 05:29

У 5 реченні допущено помилку. Прикладка зі сполучником як тут не повинна відокремлюватись, бо тут немає причини, а замість -як- можна сказати -у ролі: Він був відомий у ролі людини широких мистецьких смаків.

Картинка с текстом вопроса от пользователя Kuralay Dolinskaya

⭐⭐⭐⭐⭐ Лучший ответ на вопрос «4. Вкажіть, у якому реченні допущено помилку при відокремленні прикладки (різновид» от пользователя Kuralay Dolinskaya в разделе Українська мова. Задавайте вопросы и делитесь своими знаниями.

Открой этот вопрос на телефоне - включи камеру и наведи на QR-код!