Реферат: Телефонний зв язок як особлива сфера спілкування

Зміст

Вступ

1. «Захист від телефону»

1.1 Метод відгородження

1.2 Розмова без відкладання

Возможно вы искали - Контрольная работа: Телефонный этикет на работе и в быту

1.3 Зворотний дзвінок

1.4 «Телефонний блок»

2. «Коли дзвонити і яка моя мета?»

2.1 Телефон і щоденник часу

2.2 Коли краще не дзвонити?

Похожий материал - Реферат: Тема "кохання" у класичних літературних творах

2.3 Яка моя мета?

3. Телефонна розмова

3.1 10 порад

3.2 Якщо дзвониш ти

3.3 Якщо дзвонять тобі

Очень интересно - Реферат: Теория справедливости Джона Ролза

3.4 Яке питання, така відповідь

3.5 12 помилок біля телефонного апарату

Висновок

Список літератури


Вступ

Вам будет интересно - Контрольная работа: Теория этикета и практика

Телефон необхідний в багатьох невідкладних життєвих ситуаціях. І не тільки драматичних. Побачення з улюбленою людиною, візит до друзів, відвідини театру часто призначаються по телефону. Телефон нині є в кожній установі, підприємстві, організації, в багатьох квартирах. Він - невід'ємна частина нашого життя. Якщо по особистому телефону можна без особливого збитку для суспільства говорити достатньо довго, то по службовому телефону одночасно дзвонять багато людей і від того, що вони не можуть зв'язатися з вами через зайнятість лінії, страждає справа, затягується рішення важливих питань. Втім, розмова і по домашньому телефону зриває плани знайомих і родичів.

Телефонний зв'язок - особлива сфера спілкування, яка вимагає певних навиків. Але потрібно сказати, що правильно користуватися нею уміють ще далеко не всі.

1. «Захист від телефону»

Кожний, хто дзвонить тобі по телефону, переконаний в тому, що він - єдиний. і немає питання більш важливого ніж у нього. Плюс він упевнений в тому, що ти можеш слухати тільки його весь робочий день. І якщо ти спробуєш переконати таку людину, обмежити час розмови або взагалі відхилитися, по-перше, він не зрозуміє тебе, а по-друге, важко передбачати, до яких наслідків може привести твою відмову.

1.1 Метод відгородження

Похожий материал - Реферат: Терпимость как нравственная ценность и терпимость в эпоху открытых границ и смешение культур

Телефон може віднімати дуже багато часу. Як вписати його в робочий день? Буде краще, якщо ти наперед відгородишся від непотрібних дзвінків або відсунеш їх на інше, більш зручне для тебе час.

· Проінформуй всіх, з ким ти говориш по телефону (підлеглих, колег, клієнтів, друзів, родичів) про те, коли тобі не дзвонити.

· Признач по можливості час для щоденних активних (витікаючих від тебе) телефонних переговорів.

· Повідом своїх абонентів час, коли тобі краще всього дзвонити.