Курсовая работа: Аналіз фінансового стану підприємства АТЗТ Мукачівська лижна фабрика ТИСА

Вступ

1 Теоретичні основи аналізу фінансового стану підприємства

2 Аналіз та оцінка фінансового стану підприємства

2.1 Аналіз і оцінка динаміки структури майна підприємства

2.2 Аналіз і оцінка динаміки джерел фінансування

Возможно вы искали - Курсовая работа: Аналіз фінансового стану підприємства на прикладі ВАТ Галактон

2.3 Аналіз платоспроможності та ліквідності підприємства

2.4 Аналіз фінансової стійкості підприємства

2.5 Аналіз прибутковості підприємства

2.6 Аналіз ділової активності підприємства

3 Напрями покращення фінансового стану підприємства

Похожий материал - Курсовая работа: АХД предприятия Братсктехносервис

Висновки

Список літератури

Додатки


ВСТУП

За умов переходу економіки України до ринкових відносин, суттєвого розширення прав підприємств у галузі фінансово-економічної діяльності значно зростає роль своєчасного та якісного аналізу фінансового стану підприємств, оцінки їхньої ліквідності, платоспроможності і фінансової стійкості та пошуку шляхів підвищення і зміцнення фінансової стабільності.

Особливого значення набуває своєчасна та об'єктивна оцінка фінансового стану підприємств за виникнення різноманітних форм власності, оскільки жодний власник не повинен нехтувати потенційними можливостями збільшення прибутку (доходу) фірми, які можна виявити тільки на підставі своєчасного й об'єктивного аналізу фінансового стану підприємств.

Очень интересно - Курсовая работа: Банковская система Российской Федерации проблемы и задачи ее развития

Систематичний аналіз фінансового стану підприємства, його платоспроможності, ліквідності та фінансової стійкості необхідний ще й тому, що дохідність будь-якого підприємства, розмір його прибутку багато в чому залежать від його платоспроможності. Ураховують фінансовий стан підприємства і банки, розглядаючи режим його кредитування та диференціацію відсоткових ставок.

Фінансовий стан підприємства - це комплексне поняття, яке є результатом взаємодії всіх елементів системи фінансових відносин підприємства, визначається сукупністю виробничо-господарських факторів і характеризується системою показників, що відображають наявність, розміщення і використання фінансових ресурсів.

Метою оцінки фінансового стану підприємства є пошук резервів підвищення рентабельності виробництва і зміцнення комерційного розрахунку як основи стабільної роботи підприємства і виконання ним зобов'язань перед бюджетом, банком та іншими установами. Фінансовий стан підприємства треба систематично й усебічно оцінювати з використанням різних методів, прийомів та методик аналізу. Основними завданнями аналізу фінансового стану є:

- дослідження рентабельності та фінансової стійкості підприємства;

- дослідження ефективності використання майна (капіталу) підприємства, забезпечення підприємства власними оборотними коштами;

Вам будет интересно - Дипломная работа: Банкротство и финансовое оздоровление организации

- об'єктивна оцінка динаміки та стану ліквідності, платоспроможності та фінансової стійкості підприємства;

- оцінка становища суб'єкта господарювання на фінансовому ринку та кількісна оцінка його конкурентоспроможності;

- аналіз ділової активності підприємства та його становища на ринку цінних паперів;

- визначення ефективності використання фінансових ресурсів.

Аналіз фінансового стану підприємства є необхідним етапом для розробки планів і прогнозів фінансового оздоровлення підприємств. Кредитори та інвестори аналізують фінансовий стан підприємств, щоб мінімізувати свої ризики за позиками та внесками, а також для необхідного диференціювання відсоткових ставок.

Похожий материал - Курсовая работа: Банкрутство метод комплексного фінансового аналізу

Основними завданням проведення фінансового аналізу - є оцінка результатів господарської діяльності за попередній та плинний періоди, вияв факторів, які позитивно чи негативно впливають на кінцеві показники роботи підприємства.

Метою проведення аналізу є одужання необхідної кількості інформативного матеріалу, який дасть змогу оцінити об'єктивну і точну картину фінансового стану підприємства, його прибутків та збитків, змін в структурі активів і пасивів, в розрахунках з дебіторами і кредиторами.

В цій курсовій роботі ми будемо проводити аналіз фінансового стану на підприємстві АТЗТ "Мукачівська лижна фабрика "ТИСА" Закарпатська обл., м. Мукачево, форма власності якого є колективна, знаходиться за адресою м.Мукачево, вул.Індустріальна, 16

Джерелами інформації для написання курсової роботи послужили такі документи: = форма №1 "Баланс підприємства"; = форма №2 "Звіт про фінансові результати та їх використання"


1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ АНАЛІЗУ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА