Курсовая работа: Основи побудови обліку фінансування витрат

План

Нормативно-інформаційне забезпечення обліку витрат

1. Основи організації обліку витрат

2. Фактори, що впливають на організацію обліку витрат

3. Формування витрат виробництва продукції

4. Класифікація витрат

Список використаної літератури


Нормативно-інформаційне забезпечення обліку витрат

Облік витрат регламентується такими нормативними документами:

1Закон України «Про податок на додану вартість» №168/97-ВР від 03.04.97 р.

2Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств» №283/97-ВР від 22 05 97 р

Возможно вы искали - Курсовая работа: Расчет системы бюджетов ОАО Кровля

3Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» №996-ХІ\ від 16.07,1999 р.

4 Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств» зі змінами, внесеними Законом України №349-IVвід 24.12.2002 р.

5 Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 «Витрати» (Наказ Міністерства фінансів України №318 від 31 і рудня 1999 р. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України № 27/4248 від 19січня 2000 р. з останніми змінами та доповненнями за станом на 2.02.2005.

6 Методичні рекомендації з формування собівартості продукції (робіт, послуг) у промисловості Затверджено Наказом Державного Комітету промислової політики України № 47 від 2 лютою 2001 р.


1. Основи організації обліку витрат

Похожий материал - Реферат: Фінансування компаній АПК та інвестиції в Україну

В умовах ринкової економіки бухгалтерський облік є особливо важливою функцією ефективного управління виробничими і комерційними структурами, знаряддям контролю за раціональними і економічним використанням ресурсів з метою досягнення комерційного успіху і виконання фінансових обов’язків перед державою.

Облік затрат на виробництво і калькулювання собівартості продукції має найбільшу специфіку в зв’язку з особливостями технології виробництва на підприємствах різних галузей і підгалузей промисловості.

Поряд з необхідністю вивчення загальних завдань організації і методології обліку і калькулювання собівартості в промисловості виникає суттєва необхідність засвоєння тих особливостей формування затрат, розподілу комплексних витрат, прийомів і способів калькулювання собівартості виробів, які визначаються галузевими факторами.

Мета обліку затрат і калькулювання собівартості продукції заключається в своєчасному, повному і достовірному визначенні фактичних затрат, зв’язаних з виробництвом і збутом продукції, визначенні фактичної собівартості окремих видів і всієї продукції, контролі за використанням ресурсів і грошових коштів. Неперевершений поточний облік витрат в місцях виникнення затрат, виявлення можливих відхилень від встановлених норм, причин, винуватців цих відхилень повинен задовольнити потреби оперативного управління виробництвом.

В основі організації обліку витрат на виробництво лежать слідуючі принципи:

Очень интересно - Контрольная работа: Оценка финансового состояния предприятия 2 Анализ платежеспособности

¨ документування витрат і повне їх відображення на рахунках обліку виробництва;

¨ групування витрат по об’єктам обліку і місцям їх виникнення;

¨ відповідність об’єктів обліку витрат з об’єктами калькулювання собівартості продукції, показників обліку фактичних витрат з нормативними, плановими;

¨ розширення кола витрат, які відносяться на об’єкти обліку за прямим призначенням;

¨ здійснення оперативного контролю за витратами виробництва і формуванням собівартості продукції.

Вам будет интересно - Реферат: Поняття фінансового ризику

2. Фактори, що впливають на організацію обліку витрат

На організацію обліку витрат впливають різноманітні фактори, основними з яких є: види діяльності, характер виробництва, і продукції, яка виробляється, структура управління і розміри підприємства, особливості технології та організації виробництва.

Можна виділити наступні загальні принципи організації обліку витрат:

¨ показники обліку витрат і калькулювання собівартості продукції повинні бути погоджені з плановими і нормативними показниками;

¨ документування витрат в момент їх здійснення, різне відображення витрат за нормами і відхиленнями від норм витрат ресурсів і оплати праці;

Похожий материал - Курсовая работа: Особенности ценовой политики в различных отраслях производства

¨ всі витрати, які відносяться до виробництва продукції даного періоду, повинні бути включені до її собівартості;

¨ всі витрати через систему рахунків бухгалтерського обліку повинні бути згруповані за об’єктами обліку витрат статями витрат;

¨ собівартість продукції калькулюється на основі даних бухгалтерського обліку витрат, що потребує ідентифікації об’єктів обліку втрат з об’єктами калькулювання.

Розглянемо класифікацію виробництва з точки зору їх впливу на організацію обліку витрат виробництва. Всі виробництва в залежності від технологічного процесу можна поділити на дві групи: видобувні і переробні.