Курсовая работа: Оцінка фінансового стану та діагностика ймовірності настання банкрутства ВАТ НАСК Оранта

Зміст

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВАТ НАСК «ОРАНТА»

1.1 Економічна характеристика компанії

1.2 Аналіз основних фінансово – економічних показників діяльності компанії

Возможно вы искали - Курсовая работа: Фінансовий аналіз становища підприємства в умовах ТОВ ТПО Аріста в 2006 році

1.3 Аналіз зовнішнього середовища компанії

РОЗДІЛ 2. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОЦІНКИ ЙМОВІРНОСТІ НАСТАННЯ БАНКРУТСТВА

2.1 Поняття та фінансова оцінка банкрутства компанії

2.2 Інформаційне забезпечення фінансової оцінки ймовірності настання банкрутства

2.3 Методи прогнозування банкрутства компанії

Похожий материал - Реферат: Проблеми розвитку спорту в Україні

РОЗДІЛ 3. ОЦІНКА ФІНАНСОВОГО СТАНУ ТА ДІАГНОСТИКА ЙМОВІРНОСТІ НАСТАННЯ БАНКРУТСТВА ВАТ НАСК «ОРАНТА»

3.1 Аналіз та оцінка балансу

3.2 Аналіз ліквідності та фінансової стійкості компанії

3.3 Прогнозування й оцінка потенційного банкрутства

3.4 Розробка заходів антикризового фінансового управління

Очень интересно - Курсовая работа: Грошово-кредитна система

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ


Вступ

Для розв'язання сучасних проблем стабілізації національної економіки та підвищення регулюючої функції державного бюджету в забезпеченні соціального розвитку нашого суспільства треба здійснити низку організаційних заходів у плані оцінки фінансового стану суб'єктів господарювання. Тільки на основі позитивних зрушень індивідуального відтворення можливе безперебійне своєчасне наповнення бюджету і посилення регулюючого впливу держави на визначальні процеси суспільного життя, збільшення платоспроможного попиту населення та піднесення його життєвого рівня.

Вам будет интересно - Курсовая работа: Удосконалення інвестиційної діяльності торгівельного підприємства

Отже, основним завданням поточного періоду є забезпечення стійкого розвитку підприємств.

В умовах ринкової економіки підприємство здійснює свою діяльність самостійно, але конкуренція, що полягає в змаганні підприємств за споживача їх робіт, послуг, змушує продавця (виробника) враховувати їх інтереси і запити і надавати ті послуги, які потрібні покупцеві. Підприємство, що програло в цій боротьбі, звичайно стає банкрутом, а відтак не може оплатити вартість товару, робіт і послуг, розраховуватися з бюджетом по обов'язкових платежах та платежах до позабюджетних фондів, якщо зобов'язання по платежах перевищує вартість його майна. Отже, щоб не стати банкрутом, підприємство мусить постійно стежити за ситуацією на ринку і забезпечити високу конкурентноздатність своїх робіт чи послуг.

Одним з інструментів з'ясування конкурентноздатності є аналіз фінансового стану підприємства, або фінансовий аналіз. Аналізувати фінансовий стан будь-якого підприємства є нагальною необхідністю, бо не можна вести господарство без міри ваги і рахунку, не добиваючись перевищення доходів над видатками. Це завжди було важливо, тим більше – зараз, коли на зміну безгосподарності і безвідповідальності приходить підприємництво, сувора дисципліна і ощадливість.

Аналіз фінансового стану підприємства є важливим елементом фінансового менеджменту. Користувачі фінансових звітів підприємств і фірм використовують методи аналізу для прийняття управлінських рішень, спрямованих на подальше збільшення прибутковості, виявлення причин збитковості, а також забезпечення стабільного фінансового стану.

Метою даної курсової роботи є комплексна оцінка фінансового стану в ВАТ НАСК «Оранта», визначення основних фінансово – економічних показників, аналіз і оцінка балансу, та розробка заходів антикризового фінансового управління.

Похожий материал - Курсовая работа: Формування параметрів інвестиційного проекту

Завданням роботи є пошук резервів і напрямків за покращення фінансового стану підприємства, їх економічне обґрунтування і визначення їх впливу на показники, що характеризують фінансовий стан на даному підприємстві.

Інформаційною базою для написання роботи показниками є звітні дані ВАТ НАСК «Оранта» за 2005 – 2007 роки.

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКЦІОНЕРНОЇ СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ (ВАТ НАСК) «ОРАНТА»

1.1 Економічна характеристика компанії