Реферат: Рослина в житті людини

Курсова робота

на тему:

«Рослина в житті людини»

План

Вступ........................................................................................................................3

Возможно вы искали - Реферат: Экономическая роль товарной и фондовой бирж в рыночной системе

§ 1 Теорія розвитку біологічних понять................................................................5

§ 2 Зміст екологічних понять в розділі “Рослини” в темах:.............................9

1. Загальне ознайомлення з квітковими рослинами.........................................11

2. Корінь.....................................................................................................................11

3. Пагін........................................................................................................................12

Похожий материал - Реферат: Разработка тура Швейцария Женева

4. Квітка і плід...........................................................................................................13

5. Насінина.................................................................................................................13

6. Рослина – цілісний організм...............................................................................14

7. Квіткові рослини..................................................................................................14

8. Розвиток рослинного світу.................................................................................14

Очень интересно - Реферат: Закон україни про міліцію

9. Рослинні угруповання.........................................................................................15

§ 3 Методика формування екологічних понять в шкільній біології...............17

Висновок................................................................................................................27

Список використаної літератури.....................................................................28


Вступ.

Екологія нині набуває провідного значення в біологічній науці. Знання екологічних зако­номірностей тепер необхідна для всієї діяльності людства на нашій планеті у зв’язку з загро­жуючими для його існування прогнозами.

Вам будет интересно - Реферат: Охорона праці в Україні проблеми досвід і перспективи 2

Екологія синтезує аналітичні дані галузей біологічної науки і розглядає життя в їх взає­мозв’язках з навколишнім середовищем і між собою, тобто так, як у природі.

Якщо мільйони років розвивалося життя і тисячоліттями складались взаємозв’язки органі­змів і середовища, а також пристосованість організмів до спільного життя, то швидкий тех­нічний прогрес привів до значних порушень природних явищ. Нині особливо відчувається негативний вплив антропогенного фактору на природу.

Такі умови склалися на всій планеті, особливо несприятливі в нашій країні, де довгі роки проблеми охорони природи і раціонального природовикористання, по суті, не вирішувались і замовчувались. Усвідомлення важких реальних екологічних ситуацій у країні заставили по­дивитись на сучасне і майбутнє по новому.

Екологічна освіта молоді – не просто одне із найважливіших завдань сучасного суспільс­тва, це умови його подальшого виживання.

Тому так важливо утримати цю базу знань, яка повинна увійти в світогляд нового поко­ління, стати основою його діяльності.

Похожий материал - Реферат: Права і обов язки сторін що беруть участь в цивільному процесі

Без сумніву, що справжня серйозна екологічна підготовка може бути реалізована тільки на міцній біологічній основі. Екологічна грамотність немислима без елементарного розуміння того, як побудована жива природа, з якими біологічними законами необхідно рахуватись в господарській діяльності людини.

Очевидно, тільки підвищенням рівня екологічної освіти суспільства в цілому може змі­нити і стиль мислення господарських керівників, і поведінку кожного громадянина. Екологі­чно грамотна людина буде знати, як зменшити екологічну загрозу, зняти її гостроту і лікві­дувати, як потрібно вести господарство, щоб не допустити порушення природи; він не буде наносити шкоду природі під час відпочинку, не дозволить собі марнотратство по відно­шенню до її ресурсів. Екологічні знання потрібні усім. І забезпечити їх повинна школа.

Тому вирішено висвітити в курсовій роботі проблему формування екологічних понять у шкільному курсі біології у розділі “Рослини”.

Завдання: