Реферат: Облік грошових коштів

Вступ.. 3

1. Теоретичні аспекти коштів.. 4

2. Структура і джерела фінансових ресурсів підприємства.. 6

3. Кошти підприємства.. 7

4. Організація розрахунків готівкою... 9

Возможно вы искали - Реферат: Облік зносу та амортизації основних засобів

4.1. Організація збереження готівкових коштів. 10

4.2. Ліміт залишку готівки у касі 11

5. Документальне оформлення касових операцій.. 15

5.1. Прийом готівки у касу. 15

5.2. Видача готівки з каси.. 18

Похожий материал - Реферат: Облік нематеріальних активів

5.3. Касова книга. 23

5.4. Книга обліку прийнятих і виданих касиром коштів. 25

6. Облік наявності і руху коштів на розрахунковому рахунку.. 27

7.Облік інших коштів.. 29

8.Облік валютних операцій.. 31

Очень интересно - Реферат: Облік, контроль та аналіз формування прибутку підприємства та розрахунок з бюджетом його оподатк

Висновок. 33

Список використаних джерел.. 35

Вступ

Моя курсова робота на тему “Організація обліку грошових операцій на підприємстві” покликана розкрити суть системи грошового обігу в національній практиці.

Відповідно до статті 3 пункту 2 «Закону про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», бухгалтерський облік є обов’язковим видом обліку, що ведеться підприємством. За даними бухгалтерського обліку формується вся звітність (фінансова, статистична, податкова й інші). Метою ведення бухгалтерського обліку (стаття 3 пункт 1) представлення користувачам для прийняття рішень повної, правдивої і неупередженої інформації про фінансове становище, результати діяльності і рух коштів підприємства.

Вам будет интересно - Реферат: Оборотные средства в сфере деятельности предприятия

В умовах ринкової економіки підприємства постійно підтримують фінансові взаємовідносини з іншими підприємствами й організаціями, працівниками підприємства й окремими особами, тому зростає потреба всіх рівнів управління у своєчасній і достовірній інформації, що забезпечує прийняття обґрунтованих рішень. У цьому зв'язку зростає роль обліку коштів. Кошти присутні на початковому і кінцевому етапах облікового циклу, що включає придбання товарів, виробництво продукції, виконання робіт, надання послуг, а також їхній продаж і одержання виторгу.

Організація грошового обігу на підприємствах контролюється і регламентується. Від своєчасного і якісного внутрішнього контролю залежить не тільки схоронність коштів засновників, але і кредитоспроможність підприємства. Внутрішній контроль включає не тільки бухгалтерський облік, а усю фінансово-господарську діяльність структурних підрозділів і підприємства в цілому. Контроль спрямований на постійне удосконалювання господарських процесів, що є життєвою необхідністю сучасного підприємства.

Обсяг курсової роботи — 35 листа. У даній роботі дається детальне розкриття основних концепцій і елементів системи внутрішнього контролю. Розглянуто особливості організації структури й оцінки внутрішнього контролю. Також надана увага документальному оформленню грошових операцій.

Метою даної роботи є поглиблення знань по обліку коштів, отриманих у ході теоретичних і практичних занять.

У даній роботі подані 4 рисунки і 2 таблиці, що сприяють більш легкому сприйняттю курсової.

Похожий материал - Реферат: Оборотные средства предприятия и пути ускорения их оборачиваемости

Завершує роботу список використаної літератури.

1. Теоретичні аспекти коштів

Гроші — це загальний еквівалент, той особливий товар, в якому усі інші товари висловлюють свою вартість.

Ще зовсім недавно використання при розрахунках (платежах) безготівкових коштів було прерогативою юридичних осіб. Стрімкий розвиток нових технологій і техніки сприяло тому, що безготівкові гроші стають невід’ємною частиною життя кожної людини, швидко витісняючи наявні. Однак наявні кошти гідно витримують «конкуренцію» з безготівковими грошима, коли мова йде про виплату підприємством заробітної плати працівникам, компенсації командировочних витрат, а також при здійсненні інших господарських витрат, як правило, проведених через касу підприємства.