Курсовая работа: Проблеми у ЗМІ

КУРСОВА РОБОТА

на тему:

“Соціальні проблеми у ЗМІ"

Зміст

Вступ

Возможно вы искали - Реферат: Тенденции развития журналистики России в послепереходный период

1. Конституційно-правовий статус ЗМІ в суспільстві

1.1 Ефективність і дієвість преси з питань соціального захисту населення

1.2 Проблеми соціального захисту у нормативних актах

2. Аналітична частина

2.1 Інформаційна насиченість

Похожий материал - Реферат: Шпаргалки з курсу Теорія і методіка журналістської творчості ГЕК

2.2 Актуальність, своєчасність, новизна

2.3 Об’єктивність і доступність

2.4 Жанрова різноманітність

Висновки й пропозиції

Вступ

Тема даної курсової є дуже актуальною, адже соціальним проблемам з кожним днем приділяється все менше уваги І вони не вирішуються. ЗМІ, впливаючи на свідомість людини, спонукають іі до соціальної активності, змінюють її суспільну та виробничу діяльність. Саме життя покликало засоби масової інформації стати на стороні інтересів кожної людини. Особливо важливо відстоювати ці інтереси у перехідний період, коли нелегкі процеси утвердження ринкових трансформацій справляють величезний вплив не лише на соціальні почуття груп населення, але й позначаються на долі кожної людини.

Очень интересно - Курсовая работа: Организация информационной деятельности в США

Одним з основних напрямків висвітлення проблем соціального захисту населення є конкретні поради читачам про те, як вижити у нинішніх непростих умовах. Особливу увагу варто приділяти найменш соціально захищеним верствам населення - пенсіонерам, дітям-сиротам, інвалідам, багатодітним сім'ям. Необхідно подавати матеріали про їхнє життя, про благодійну допомогу. Важливо залучати спеціалістів, які б знайомили населення з його правами, роз'яснювали закони, що стосуються соціальної захищеності, коментували позицію держави в питаннях соціального забезпечення, відповідали на листи, тощо.

За часів Радянського Союзу практично не поставали питання соціальної захищеності людей, оскільки держава приховувала справжній стан речей і штучно створювала ідеальний образ свого народу - всі були на одному рівні, не існувало різних прошарків населення. Нові економічні умови вимагали осмислення сучасної політики та наполегливої праці. Не кожна людина змогла пристосуватися до цих умов. Як наслідок, постраждали найменш захищені верстви населення - інваліди, пенсіонери, діти-сироти.

У матеріалах про соціальний захист людей преса має привертати увагу владних структур до таких проблем;

надання матеріальної допомоги малоімущім;

споживчий ринок, його залежність від лібералізації цін та підприємницьких свобод;

Вам будет интересно - Реферат: Современное состояние неологизмов в области терминологии

хід економічних реформ, їх оцінка людьми, недоліки реформ.

В сучасних умовах проблеми соціального захисту населення та політичної нестабільності набувають особливої гостроти, що вимагає пошуків механізмів злагоди, консолідації різних громадсько-політичних сил в ім'я громадянського миру. Преса має розповідати і допомагати у вирішенні проблем незахищених верств населення.

"ПриЗМІ важливо створювати Центри соціальних досліджень. Преса має бути своєрідним соціальним моніторингом з метою систематичного вивчення настроїв, сподівань га орієнтації населення, розробки обґрунтованого прогнозу соціального життя громадян".

Проблема соціального захисту населення болюча та гостра, потребує активної позиції щодо неї та дій. Ось чому є важливими дослідження журналістських матеріалів у пресі про сучасний соціальний захист

Курсова робота має на меті дослідити проблеми, пов'язані з труднощами сьогодення у житті малозабезпечених і громадян та тенденції їх висвітлення на сторінках газет. Актуальність роботи полягає в аналізі тієї ситуації, в якій опинилися малозабезпечені верстви населення. Методична цінність курсової роботи полягає в тому, що було опрацьовано літературу з питань економічних перетворень, розглянуто ряд законів, що стосуються соціально-економічного захисту населення. діяльності ЗМІ.

Похожий материал - Реферат: Этикетка и упаковка

Автором було розглянуто ряд завдань:

дослідити частотність розгляду проблем соціальної незахищеності громадян;

прослідити дотримання положень законів, що регулюють діяльність ЗМІ і працівників преси при висвітленні соціальних проблем;

проаналізувати закони, що стосуються соціального захисту населення.

1. Конституційно-правовий статус ЗМІ в суспільстві