1. прочитай і відгадай загадки.1. Червоне коромисло через річку повисло. 2. Ішли чоловік і жінка вулицею. Коли вони підходили до своєї домівки, побачила їх у вікно дитина і гукнула: "Добридень вам, татусю й матусю!" Одноче то був їхній син. Хто ж то був? 3. Шість ніг і два роги, в садок н пита дороги. 4. Як із меду і мухи зробити ім"я  турецького сультана? 5. Ішло дві матері, дві дочки й  онука. Скільки було всіх душ?2. Знайди іменники, в яких зі зміною форми слова відбувається зміна кінцевого приголосного основи. Випиши ці іменники, ставлячи їх у початкову форму, а поряд через риску подай їх форми в місцевому відмінку.

Ответы:
Сергей Кульчыцькый
05-07-2015 16:54

1-веселка2-похресник3-жук4- Мухамед5 п"ятероРічку:   річка---у річціжінка-на жінцідомівка-у домівцімуха-на мусіімя-іменіЩе можна інші слова написати, але вони стоять в множині, а в множині їх основи не змінюються

Также наши пользователи интересуются:

⭐⭐⭐⭐⭐ Лучший ответ на вопрос «1. прочитай і відгадай загадки.1. Червоне коромисло через річку повисло. 2. Ішли чоловік і жінка вулицею. Коли вони підходили до своєї домівки, побачила їх у вікно дитина і гукнула: "Добридень вам, татусю й матусю!" Одноче то був їхній син. Хто ж то був? 3. Шість ніг і два роги, в садок н пита дороги. 4. Як із меду і мухи зробити ім"я  турецького сультана? 5. Ішло дві матері, дві дочки й  онука. Скільки було всіх душ?2. Знайди іменники, в яких зі зміною форми слова відбувається зміна кінцевого приголосного основи. Випиши ці іменники, ставлячи їх у початкову форму, а поряд через риску подай їх форми в місцевому відмінку.» от пользователя Петя Павловский в разделе Қазақ тiлi. Задавайте вопросы и делитесь своими знаниями.

Открой этот вопрос на телефоне - включи камеру и наведи на QR-код!