Яку роль відіграли ці люди в житті Тараса Григоровича?:• Карл Брюллов;• В.Г. Ширяєв;• В. Венеціанов, І. Сошенко, П. Федотов, О. Агін.

Ответы:
Саня Кабанов
29-09-2016 17:38

Карл Брюллов допоміг викупити Тараса Шевченка з кріпацтва - намалював портрет Василя Жуковського — вихователя спадкоємця престолу, і портрет розіграли в лотереї, в якій взяла участь царська родина. Лотерея відбулася 22 квітня (4 травня) 1838 року, а 25 квітня (7 травня) Шевченкові видали відпускну.У Василя Ширяєва Шевченко вчився живопису.Улітку 1836 року, під час одного з нічних рисувальних «сеансів» в Літньому саду, він познайомився зі своїм земляком — художником І. Сошенком, а через нього — з Євгеном Гребінкою, В. Григоровичем і О. Венеціановим, які познайомили його з впливовим при дворі поетом В. А. Жуковським. Сошенко вмовив Ширяева відпустити Шевченка на місяць з ним, щоб цей час він використав для відвідування зали живопису Товариства заохочення художників і комітет цього товариства, «розглянувши рисунки стороннього учня Шевченка», ухвалив «мати його на увазі на майбутнє».

Также наши пользователи интересуются:

Картинка с текстом вопроса от пользователя Юлиана Смолярчук

⭐⭐⭐⭐⭐ Лучший ответ на вопрос «Яку роль відіграли ці люди в житті Тараса Григоровича?:• Карл Брюллов;• В.Г. Ширяєв;• В. Венеціанов, І. Сошенко, П. Федотов, О. Агін.» от пользователя Юлиана Смолярчук в разделе Қазақ тiлi. Задавайте вопросы и делитесь своими знаниями.

Открой этот вопрос на телефоне - включи камеру и наведи на QR-код!