Оксиды азота N20. NO. NO2. NO3 1. Физические свойства 2.Строение 3.Химические свойства а)об??ие б)спецефические 4.Получение 5.Применения

?ие б)спецефические 4.Получение 5.Применения

Ответы:
ВАЛИК КАЗАКОВ
20-11-2018 21:12

 N2O-Іноді його можуть називати оксонитридом азоту, оксидом діазота, закисом азоту або звеселяючим газом. Властивості:у  звичайних умовах представлений безбарвним газом, мають солодкуватий запах. Його можуть розчиняти :вода, етанол, ефір і сірчана кислота. Якщо  його нагріти до кімнатної температури під тиском 40 атмосфер, він згущується до безбарвної рідини.  розкладається під час нагрівання і показує себе в реакціях як відновник.  Цей оксид утворюється, коли нагрівають сухий нітрат амонію. Інший спосіб його отримання - термічне розкладання суміші "сульфамінова + азотна кислота". Використовується як засіб для інгаляційного наркозу, харчова промисловість знає цей оксид як добавку E942. З його допомогою також покращують технічні характеристики двигунів внутрішнього згоряння , NO-Зустрічається під назвами монооксиду азоту. При нормальних умовах має вигляд безбарвного газу, який погано розчиняється у воді. у твердому і рідкому станах ця речовина має блакитний колір. Даний оксид може окислюватися киснем повітря. Його досить просто отримати, для цього потрібно нагріти до 1200-1300оС суміш азоту і кисню. В лабораторних умовах він утворюється відразу за кількома дослідах: Реакція міді і 30%-ного розчину азотної кислоти. Взаємодія хлориду заліза, нітриту натрію і соляної кислоти. Реакція азотистої і йодидної кислот. Це одна з речовин, з яких отримують азотну кислоту.  NO2- його можуть називати діоксидом азоту або бурим газом. Останнім ,назва відповідає одному з його властивостей. Адже цей оксид має вигляд або червоно-бурого газу, або жовтуватої рідини. Йому притаманна висока хімічна активність. Даний оксид одержують при взаємодії азотної кислоти і міді, а також під час термічного розкладання нітрату свинцю. З допомогою нього виробляють сірчану і азотну кислоти, окислюють рідке ракетне паливо і сумішеві вибухові речовини  , NO3-селітра,використовують у господартві та як вибухову рчовину.

Также наши пользователи интересуются:

(4x-1)(x+3)=x²-4x-3 помогите пожПомогите пожалуйста с 474
Картинка с текстом вопроса от пользователя Marina Malyarchuk

⭐⭐⭐⭐⭐ Лучший ответ на вопрос «Оксиды азота N20. NO. NO2. NO3 1. Физические свойства 2.Строение 3.Химические свойства а)об?» от пользователя Marina Malyarchuk в разделе Химия. Задавайте вопросы и делитесь своими знаниями.

Открой этот вопрос на телефоне - включи камеру и наведи на QR-код!