У якому реченні допущено помилку при виокремленні вставних конструкцій? 1. Довол??, мовляв, тримати слово на приколі у затиску броньованих рядків. 2. А може, я вигадую усе – і то лише дуби побронзовілі. 3. Досі дні стояли теплі, сонячні, а сьогодні, мов на гріх задощило. 4. А єдиних слів, на жаль, було не сказано… 5. Зрештою, щастя – це найвищий тонус душі.

?, мовляв, тримати слово на приколі у затиску броньованих рядків. 2. А може, я вигадую усе – і то лише дуби побронзовілі. 3. Досі дні стояли теплі, сонячні, а сьогодні, мов на гріх задощило. 4. А єдиних слів, на жаль, було не сказано… 5. Зрештою, щастя – це найвищий тонус душі.

Ответы:
ИННА МЕЛЬНИЧЕНКО
19-01-2019 13:16

Помилку допущено у третьому реченні.3. Досі дні стояли теплі, сонячні, а сьогодні, мов на гріх, задощило. Тут треба поставити кому після гріх, бо мов на гріх -це порівняльний зворот.

Картинка с текстом вопроса от пользователя Ваня Солдатенко

⭐⭐⭐⭐⭐ Лучший ответ на вопрос «У якому реченні допущено помилку при виокремленні вставних конструкцій? 1. Довол?» от пользователя Ваня Солдатенко в разделе Українська мова. Задавайте вопросы и делитесь своими знаниями.

Открой этот вопрос на телефоне - включи камеру и наведи на QR-код!