Вкажіть, у якому складносурядному реченні допущено пунктуаційну помилку? 1. Отак Би тут стоять години цілі і слухать мову птиць, лугів, дібров. 2. Сіножаті скосяться і пшениця вижнеться, листячком засиплються всі сади. 3. У вікна дивиться степ, і все спливає, як безконечне море. 4. Пройшла гроза, і ніч промчала, і знову день шумить кругом. 5. Тебе утрачу – і сама загину.

Би тут стоять години цілі і слухать мову птиць, лугів, дібров. 2. Сіножаті скосяться і пшениця вижнеться, листячком засиплються всі сади. 3. У вікна дивиться степ, і все спливає, як безконечне море. 4. Пройшла гроза, і ніч промчала, і знову день шумить кругом. 5. Тебе утрачу – і сама загину.

Ответы:
Оля Сергеенко
20-01-2019 08:55

Пунктуаційну помилку допущено у другому реченні: Сіножаті скосяться, і пшениця вижнеться, листячком засиплються всі сади. Потрібна кома після скосяться перед сполучником і, бо це складне речення.

Картинка с текстом вопроса от пользователя Valik Popov

⭐⭐⭐⭐⭐ Лучший ответ на вопрос «Вкажіть, у якому складносурядному реченні допущено пунктуаційну помилку? 1. Отак » от пользователя Valik Popov в разделе Українська мова. Задавайте вопросы и делитесь своими знаниями.

Открой этот вопрос на телефоне - включи камеру и наведи на QR-код!