Напишіть, будь ласка, твір на одну з тем:1. Трагедія життя людини, яка має роздвоєну душу...за романом Ліни Костенко "Маруся Чурай". 2. Драма "нерів ні душі" Марусі Чурай і Гриця Бобренка. 3. Місія митця та його слова в житті і долі українського народу....за романом Ліни Костенко "Марусі Чурай"

ні душі" Марусі Чурай і Гриця Бобренка. 3. Місія митця та його слова в житті і долі українського народу....за романом Ліни Костенко "Марусі Чурай"

Ответы:
ФЁДОР КОПЫЛОВ
08-03-2019 16:32

Більш як 350 років тому з уст молодої української дівчини полетіла у світ тиха журлива пісня "Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці". Цю пісню люблять і співають до сьогодні, вона існує в записах фольклористів, обробках композиторів, перекладах на німецьку, чеську, французьку, польську, англійську мови. Вічна тема кохання, зради і помсти хвилює і бентежить наші душі, як хвилювала душі наших далеких предків століття тому. Чарівна мелодія і високе поетичне слово огортають слухача смутком і співчуттям до бідного Гриця і до дівчини, яка його згубила, до скороминущості й трагічності такого короткого і такого солодкого людського життя. Варто додати, що жодна з пісень не мала такого впливу на українську літературу, як ця. Сюжет "Гриця" став основою для творів Л. Боровиковського ("Чарівниця"), С. Руданського ("Розмай"), М. Старицького ("Ой не ходи, Грицю"), О. Кобилянської ("У неділю рано зілля копала"), І. Микитенка ("Маруся Шурай"), І. Сенченка ("Ой не ходи, Грицю, та на вечорниці"), Л. Костенко ("Маруся Чурай") та багатьох інших авторів

Картинка с текстом вопроса от пользователя Ирина Давыденко

⭐⭐⭐⭐⭐ Лучший ответ на вопрос «Напишіть, будь ласка, твір на одну з тем:1. Трагедія життя людини, яка має роздвоєну душу...за романом Ліни Костенко "Маруся Чурай". 2. Драма "нерів » от пользователя Ирина Давыденко в разделе Разное. Задавайте вопросы и делитесь своими знаниями.

Открой этот вопрос на телефоне - включи камеру и наведи на QR-код!