Курсовая работа: Особливості гумору та сатири в романі Сінклера Льюіса "Беббіт"

Анотація

Темою даної курсової роботи є особливості гумору та сатири в романі Сінклера Льюіса «Беббіт». Обрана тема є актуальною, оскільки питання про образ Беббіта останні десятиліття привертає увагу вітчизняних та зарубіжних літературознавців. Значущість образу, інтерес до нього дослідників є причиною вибору даної теми для дослідження у курсовій роботі.

Метою даної курсової роботи є аналіз образу Беббіта у романі Сінклера Льюіса «Беббіт». Досліджено теоретичну літературу, яку присвячено як загальним питанням теорії, гак і особливостям образу Беббіта у романі Сінклера Льюіса.

Проведено суцільний аналіз уривків з книги Сінклера Льюіса «Беббіт» з метою виявлення специфіки образу Беббіта.

Робота складається із вступу, двох розділів (теоретичного та практичного), висновків та списку використаних джерел.

Возможно вы искали - Курсовая работа: Проблематика роману Джона Стейнбека "Грона гніву"

У роботі містяться 20 першоджерел як вітчизняних, так і зарубіжних дослідників.


Зміст

Вступ

Розділ 1. Специфіка сатири і гумору як видів ідейно-емоційної оцінки літературного твору

1.1 Комічне. Модифікації комічного - сатира, іронія і гумор

Похожий материал - Реферат: Протест против современной цивилизации и культ "естественного человека" в романе Д.Г. Лоуренса "Любовник леди Чаттерлей"

1.2 Особливості гумору

1.3 Особливості сатири

1.4 Сатира у творчості Сінклера Льюіса

Розділ 2. Ідейно-емоційна оцінка уривків твору Сінклера Люіса «Беббіт» в специфіці сатири і гумору

2.1 Гумор в романі

Очень интересно - Контрольная работа: Сюрреализм и поэтика Г. Аполлинера

2.2 Сатира в романі

Висновки

Список використаної літератури


Вступ

Тема курсової роботи – Особливості гумору та сатири у романі Сінклера Льюіса «Беббіт».

Вам будет интересно - Курсовая работа: Художньо-естетичні принципи в новелах Сомерсета Моема

Роман «Беббіт» побачивший світ в вересні 1922 р. мав великий успіх і приніс справжню славу Сінклеру Льюісу.

Мета дослідження – вивчення роману «Беббіт» як яркого прикладу роману, що містить особливості гумору та сатири в американській літературі

Цілі:

1. Вивчити інформацію про творчість Сінклера Льюіса і історію створення роману "Беббіт".

2. Виділити характерні жанрові особливості. Особливості гумору і сатири в романі.

Похожий материал - Курсовая работа: Художественная космогония в метафизической прозе Ричарда Баха (на примере произведений "Чайка по имени Джонатан Ливингстон" и "Иллюзии")

3. Розглянути роман з погляду літературних напрямів того періоду.

Популярність Льюіса як соціального критика і письменника постійно коливалася. Наприклад, на початку 20-х рр. багато критиків погоджувалися з Р.Менкеном, що такий роман, як «Беббіт», є «соціальним документом вищого порядку». В ті роки у Льюіса була дуже висока репутація, він входив до числа кращих Американських письменників. Коли в 1926 р. його нагородили Пулітцеровськой премією, він відмовився прийняти нагороду, заявивши, що в літературні премії не вірить, а, крім того, є інші письменники, більш гідні нагороди. Після цього популярність Льюіса зросла ще більше. До кінця 20-х рр. до Льюіса приходить міжнародне визнання, він вважається одним з найсміливіших і гострих письменників Сполучених Штатів.

В 1930 р. Льюісу була присуджена Нобелівська премія по літературі «за могутнє і виразне мистецтво оповідання і за рідкісне уміння з сатирою і гумором створювати нові типи і характери». У вітальній мові член Шведської академії Ерік Карлфелдт сказав: «Так, Сінклер Льюіс - американець. Він пише на новій мові - американській, на мові 120 млн. людських душ». Э. Карлфелдт додав також: «Нова американська література почата з самокритики. Це ознака здоров'я. У Сінклера Льюіса характер перших переселенців. Він - справжній американський першопроходець». В своїй Нобелівській лекції, названій «Страх Американців перед літературою» («American Fear Literature»), Льюіс виступив проти тих, хто дотепер «боїться будь-яку літературу, окрім тієї, яка звеличила все американське, в рівному ступені недоліки і достоїнства». Розвінчавши Емерсона, Лонгфелло, Лоуелла, Холмса, Елкоттов як «сентиментальних імітаторів Європейцям», Льюіс вітав таких письменників, як Хемлін Гарленд, який, із його точки зору, пише правду про Американську дійсність. «Прочитавши книгу містера Гарленда «Головні проїжджі дороги» », я зрозумів, що є людина, яка вірить в те, що фермери Середнього Заходу можуть деколи бути загнаними в куток, голодними, підлими - але і самовідданими теж. І я зітхнув з полегшенням: значить, і я можу писати про життя як про живе життя», - сказав Льюіс.

Після Нобелівської премії Льюіс став писати гірше, змінилося до гіршого і відношення до нього критиків. З 10 написаних ним романів лише дещо удостоїлися високих критичних оцінок. В романі «У нас це неможливо» («It Can't Happen Here»), написаному в 1935 р., під час Великої депресії, дія відбувається в Сполучених Штатах, де до влади прийшли фашисти. В романі «Кесс Тімберлейн» («Cass Timberlane», 1945) немолодий суддя закохується в легковажну 24-річну Джінні Маршленд. В романі «Кингсблад, нащадок королів» («Kingsblood Royal», 1947) Льюіс звертається до пригноблюваного положення негрів в Америці.