Реферат: Ринок цінних паперів

Вариант – № 8

Слухач : ........................…………..................Сидоркевич Дмитро Іванович

Спеціальність, група : ..................ЗФ – 02 ( фінанси )

Керівник : ...................................................Тисьминецька Лариса Олександрівна

Результат, дата:

Возможно вы искали - Реферат: Ринок цінних паперів

Реєстраційний номер, дата:

м. Черкаси

2002 р.

З А В Д А Н Н Я

1. Учасники ринку цінних паперів, їх характеристика ......................................- 3

2. Реєстратор іменних цінних паперів, необхідні умови для профес-сійної діяльності на ринку цінних паперів в ролі реєстратора ................- 8

3. Види акціонерних товаривств, особливості їх діяльності.....................- 11

Література ..............................................................................................................................................- 19

1. Учасники ринку цінних паперів, їх характеристика.

Згідно Закона України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні »учасниками ринку цінних паперів є [2, ст.1]:

- емітенти;

- інвестори;

Похожий материал - Реферат: Ринок цінних паперів

- особи, що здійснюють професійну діяльність на ринку цінних паперів.

П рофесійна діяльність на ринку цінних паперів - підприємницька діяльність по перерозподілу фінансових ресурсів за допомогою цінних паперів та організаційному, інформаційному, технічному, консультаційному та іншому обслуговуванню випуску та обігу цінних паперів, що є, як правило, виключним або переважним видом діяльності;

Інвестор на ринку цінних паперів - фізична або юридична особа, яка придбаває цінні папери від свого імені та за свій рахунок з метою одержання доходу чи збільшення вартості цінних паперів або набуття відповідних прав, що надаються власнику цінних паперів відповідно до чинного законодавства;

Цінні папери - грошові документи, що засвідчують право володіння або відносини позики, визначають взаємовідносини між особою, яка їх випустила, та їх власником і передбачають, як правило, виплату доходу у вигляді дивідендів або процентів, а також можливість передачі грошових та інших прав, що випливають з цих документів, іншим особам.

Цінні папери можуть бути іменними або на пред'явника. Іменні цінні папери, якщо інше не передбачено цим Законом або в них спеціально не вказано, що вони не підлягають передачі, передаються шляхом повного індосаменту (передавальним записом, який засвідчує перехід прав за цінним папером до іншої особи).

Очень интересно - Реферат: Рынок ценных бумаг

Цінні папери на пред'явника обертаються вільно.

Цінні папери можуть бути використані для здійснення розрахунків, а також як застава для забезпечення платежів і кредитів.

Відновлення втрачених іменних цінних паперів провадиться державними органами, підприємствами, установами і організаціями, що випустили ці папери.

Спадкоємство цінних паперів здійснюється відповідно до цивільного законодавства України.

Поняття, особливі умови випуску, використання та обігу приватизаційних паперів визначаються спеціальним законодавством України.

Вам будет интересно - Реферат: Рынок ценных бумаг

Емітент цінних паперів (далі - емітент) - держава в особі уповноваженого органу, юридична особа і у випадках, передбачених законодавством, фізична особа. Емітент від свого імені випускає цінні папери і зобов'язується виконувати обов'язки, що випливають з умов їх випуску.

Емітент повинен усі зобов'язання, що виникають у зв'язку з випуском цінних паперів, виконувати в строки і в порядку, передбачені цим Законом, іншими актами законодавства України, а також рішеннями про випуск цінних паперів.

Права і обов'язки щодо цінних паперів виникають з моменту їх передачі емітентом або його уповноваженою особою одержувачу (покупцю) чи його уповноваженій особі.

Відповідно до Закону «Про цінні паперита фондову біржу» в Україні можуть випускатися такі види цінних паперів [3, ст.3]:

акції;

Похожий материал - Реферат: Рынок ценных бумаг в структуре финансового рынка

облігації внутрішніх та зовнішніх державних позик;

облігації місцевих позик;

облігації підприємств;

казначейські зобов'язання республіки;