Реферат: Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами

Державний університет
“Львівська політехніка”

Кафедра ICM

Реферат на тему з курсу
Основи управління великими проектами” на тему:
“Огляд програмного забезпечення по управлінню проектами”

Виконала:

студентка ФКТ

групи ІСМ-51

Шаховська Н. Б.

Перевірив:

Возможно вы искали - Реферат: Определение основных показателей плана экономического и социального развития на 2001 год

Катренко А. В.

Львів - 1999


Як правило, основною причиною того, що менеджери не хочуть використовувати диспетчер проекту, є те, що програмне забезпечення «занадто складне, і його нелегко засвоїти». Так було раніше. Проте з приходом комп'ютерів у наше повсякденне життя, із поліпшенням якості оперативних і друкарських довідкових засобів ситуація змінилася. Сьогодні вже не потрібно скаржитися на надмірну складність продукту у використанні, а гарне керівництво повинно вмістити в себе як теорію, так і практику, допомагаючи комплексно розібратися в предметі.

Іншою причиною, що утримує багатьох від використання такого програмного забезпечення, є ціна. І справді, подібні додатки можуть коштувати декілька тисяч фунтів, проте в якості альтернативи пропонуються гарні програми усього за декілька сотень. Деяким може показатися, що і це не дешево, проте, заплативши деяку суму зараз і потратив декілька годин на початкове ознайомлення, ви зможете значно заощадити час і сили в майбутньому.

На що звернути увагу

При покупці диспетчера проектів необхідно мати на увазі дві характеристики.

Похожий материал - Реферат: Определение риска и эффективности каждой из стратегий развития фирмы

Компетентність програмного забезпечення, безсумнівно, дуже важлива, тому, перед тим як зважитися на таке придбання, варто звернутися до продавця з низкою вичерпних і детальних питань, заснованих на вашому досвіді. Якщо ви переконані в тому, що програма може справитися з проблемами, що виникали у вас і раніше, ви вправі очікувати, що вона справиться і з майбутніми проблемами.

Є, проте, і інший не менш чинник при виборі такого програмного забезпечення - ваша власна компетентність. Термінологія і методика керування проектами новачку можуть здатися складними і заплутаними. У цьому випадку кращим буде додаток, що допомагає розібратися в предметі. Покупка Диспетчера Проектів, на освоєння якого у вас піде декілька місяців, поза залежністю від його ефективності, може дорого обійтися компанії, а також знизити вашу працездатність.

TurboProject Professional 2

Виробник: IMSI

Мінімальні вимоги до системи: 386, 8 Мбайт оперативної пам'яті, 30 Мбайт дискового простору, Windows 3.1 або 95

Очень интересно - Реферат: Определение стратегии руководства перерабатывающего предприятия по сезонному набору силы с учетом различного объема перерабатывающего сырья

Поставляється на: CD-ROM

Тестувався на: К6-200, 32 Мбайт RAM, Windows 95

TurboProject Professional 2. 0 - американський продукт, і його виробник IMSI гордо заявляє, що додаток використовують деякі компанії, що входять у сотню найбільших.

Коли в листопаді 1996 року ми тестували першу версію програмного продукту, нас вразила її міць і гнучкість, проте не простота у використанні. IMSI добре попрацювала над поліпшенням існуючих функцій, а також додала ряд нових. Компанія також почала спробу поліпшення інтерфейсу, але в цій області її успіхи виявилися набагато менше вражаючими.

У попередньому огляді ми з жалем відзначали відсутність оперативних підказок для починаючих. Тепер є навчальна програма, проте її можливості не набагато ширші, ніж покрокова допомога у внесенні інформації про проект або у використанні команд і меню. Дуже мало роз'яснень, що стосуються того, для чого потрібна та або інша внесена інформація, а також принципів керування проектами; мова ж місцями просто кишить спеціальною термінологією. Те ж можна відзначити й у відношенні керівництва користувача, що прекрасно знайомить вас із функціями TurboProject, проте містить мало роз'яснень щодо їхній призначення. Декілька параграфів, що містять таку інформацію, знайти можна, проте вони досить рознесені.

Вам будет интересно - Реферат: Оптимизация объёмов производства на краткосрочных временных интервалах

Ще одна спроба допомогти починаючому менеджеру - введення двох режимів роботи: Нормального (Normal) для починаючих і Просунутого (Advanced), проте насправді це мало допомагає. Новачок як і раніше приречений на проблеми на початку, до того ж рано або пізно йому теж захочеться стати «просунутим» користувачем.

Відповідно до сучасних вимог TurboProject дозволяє представити проект у графічному виді. Звичайні електронні таблиці видаються по запиті, і їхній вміст може бути цілком сконфігуровний, проте вони знаходяться в тіні яскравих і барвистих інтерактивних графічних зображень, розташованих на передньому плані.

TurboProject, як і інші додатки, надає можливість поділу екрана для перегляду різноманітних типів графіків. Одночасно ви можете переглядати до трьох із них. Один із режимів перегляду є відмітною рисою TurboProject, він називається Панель Дерева Проекту (Project Tree Pane). Це дуже зручний інструмент, що служить для створення складних структурованих проектів. Проекти подані у виді дерев, де кожне нове «розгалуження» відзначає початок нового підпроекта, «гілки» же вказують на відношення між ними. Таке наочне зображення дуже зручно на ранніх стадіях планування.

Два інших типи графіків можуть бути обрані в меню View (Вид), де пропонується величезна кількість альтернатив. Ті з них, що мають невеличкий розмір вікна або низької якості зображення в режимі високого дозволу, малозастосовні при створенні складних проектів, для котрих, власне, і призначена програма. Що ж стосується інших, то вони дають прекрасні можливості для роботи з різноманітною інформацією з проекту, поданою, приміром, на графіках Pert і Gantt. Як тільки ви навчитеся орієнтуватися в тому, як працює TurboProject, миша і графіки дозволять вам одержати швидкий доступ до інформації при редагуванні проекту.

Однією з найважливіших рис TurboProject Professional 2.0 є нововведення, що дозволяє обернене планування проекту. Як правило, програмне забезпечення розраховане на те, що проект наповняється вмістом до того, як він буде переданий колегам для виконання або коригування. За допомогою TurboProject можна створити окремий проект, що складається з декількох підпроектів, що володіють власною структурою. Потім ви можете роздати підпроекти конкретним менеджерам, щоб вони змогли заповнити розділи , що їх стосуються, а потім знову зібрати їхні матеріали в єдине ціле. Проекти і підпроекти можуть бути збережені у форматі MPX - стандартному форматі для зберігання проектів, а потім завантажені в Microsoft Project і передані як у межах окремої компанії, так і між компаніями.

Похожий материал - Реферат: Оптимизация показателей

TurboProject 2.0 безумовно є потужною і гнучкою програмою, а досвідчений менеджер проекту зможе засвоїти її в щодо стислі строки, проте починаючому менеджеру це може виявитися не так легко.

TurboProject Professional 2.0

За : докладна і потужна

Проти : складна для починаючих